Svinjetina sa pirinečem i krompirom na seoski način

22/05/2017
"Brzo i mnogo ukusno za zauzete domaćice iz sela i grada "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano163
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1/2 tegle
  • krompir - 4 komada, veliki
  • pirinač - 1 šolja
  • crni luk - 1 velika glavica
  • mladi luk - 3 struka
  • beli luk - 1 čen
  • šargarepa - 2 komada
  • sok od paradajza - 1 šolja
  • biber - 7 - 8 zrna
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • nana - 1 struk
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte 3 supene kašike ulja i izdinstajte sitno iseckan luk dok ne omekša, dodajte šargarepu, iseckanu na kriške i sok od paradajza, promešajte i dinstajte dok šargarepa ne omekša.

Dodajte iseckan krompir, na male kockice, sipajte 3 šolje tople vode, promešajte, kuvajte dok voda ne ispari oko 10 minuta. Pospite zrnima bibera i alevom paprikom, promešajte na kratko i dodajte očišćen i opran pirinač i meso iz tegle iseckano na zalogaje.

Promešajte i sipajte 5 šolja tople vode, posolite i ostavite jelo da se kuva natihoj vatri, poklopljeno, dok pirinač ne bude gotov.

Pre nego što skinete jelo sa vatre, dodajte mladi luk iseckan na kružice debljine oko 1 cm, sitno iseckan čen belog luka i nanu, promešajte i nakon 3 minuta skinite jelo sa vatre.

Brzo i veoma ukusno za zauzete domaćice sa sela!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija