Štrudla od jabuka i krušaka

22/05/2017
"Dajte nam jedno pakovanje lisnatog testa i malo prostora da pustimo mašti na volju, posle probajte ovu štrudlu - i sa jabukama, i sa kruškama "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano843
  • Pregledi tokom meseca69
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 pakovanje
  • jabuke - 4 - 5 komada
  • kruške - 2 komada
  • šećer - 3 - 4 supene kašike
  • cimet - 2 kašičica
  • jaja - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Testo se ostavi u frižideru na 24 sata da se odmrzne.

Kad se odmrzne, jabuke i kruške se seku na sitne kockice.

Stavljaju se u veliku posudu zajedno sa šećerom i cimetom i pomešaju se.

Testo se razvuče, u sredinu se stavlja nadev i uvija se.

Stavlja se u pleh i namaže umućenim jajetom.

Peče se 20-25 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti