Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Štrudla od jabuka i krušaka

Štrudla od jabuka i krušaka

Bilyana VladovaBilyana Vladova
Šef kuhinje
1103334136
Štrudla od jabuka i krušaka
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 2
22/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
5
"Dajte nam jedno pakovanje lisnatog testa i malo prostora da pustimo mašti na volju, posle probajte ovu štrudlu - i sa jabukama, i sa kruškama"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 pakovanje
  • jabuke - 4 - 5 komada
  • kruške - 2 komada
  • šećer - 3 - 4 supene kašike
  • cimet - 2 kašičica
  • jaja - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Testo se ostavi u frižideru na 24 sata da se odmrzne.

Kad se odmrzne, jabuke i kruške se seku na sitne kockice.

Stavljaju se u veliku posudu zajedno sa šećerom i cimetom i pomešaju se.

Testo se razvuče, u sredinu se stavlja nadev i uvija se.

Stavlja se u pleh i namaže umućenim jajetom.

Peče se 20-25 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: