Bečka torta sa čokoladom

25/05/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj91811
"Osetite duh bečkih majstora i slast austrijske prestonice ovom divnom tortom sa čokoladom "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7 161
  • Pregledi tokom meseca47
  • Pregledi tokom desmice18
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za koru
  • čokolada - 150 g crne
  • maslac - 200 g mekog
  • šećer - 100 g
  • brašno - 2 kašike
  • jaja - 4 kom.
  • so - prstohvat
  • za krem
  • čokolada - 200 g crne
  • pavlaka - 400 g pavlake za kuvanje
  • šećer - 2 kašike
  • rum - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

1. Čokoladu rastopiti na pari. Ohladiti.
Umutiti meki maslac sa šećerom, dodati četiri žumanca jedan po jedan i ohlađenu čokoladu. Pažljivo dodati prosejano brašno.

2. Belanca umutiti sa prstohvatom soli u čvrst sneg i pažljivo ih dodati u čokoladnu smesu. Peći u kalupu za tortu, prekrivenim papirom za pečenje na 180 stepeni oko 40 minuta. Sredina slatkiša treba da bude malo kremastiji!

3. Pavlaku zagrejati na vatri i dodati komadiće čokolade. Rastopiti ih i ostaviti u frižideru 2 sata, da se ohladi. Nakon toga umutiti mikserom u penasti krem. Dodati rum.

4. Koru naseći na dva dela i napuniti 2/3 krema, a ostali krem koristiti za dekoraciju torte.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti