Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pečeno Pile»Neodoljivo pile sa aromatičnim pečurkama i zelenišem

Neodoljivo pile sa aromatičnim pečurkama i zelenišem

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k241
Neodoljivo pile sa aromatičnim pečurkama i zelenišem
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
25/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Podrazumeva se, nećemo ga kidati, već ćemo ga pojesti do poslednje koščice"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad (ohlađeno, srednje veličine)
  • pečurke - 600 g
  • svinjsko dimljeno meso - 250 g (but, file)
  • mladi luk - 3 struka
  • nana - 4 grančice, sveža (listovi)
  • bujon - 1 komad, pileći
  • topljeni sir - 150 g
  • biber
  • aleva paprika
  • maslac
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pile operite i pospite s malo soli, biberom i dobro ga utrljajte pilećim bujonom. Sam bujon ne može da začini celo pile, posebno unutrašnji deo.

Odsecite veliko parče folije is tavite pile stavljajući parčiće maslaca na nekoliko mesta, dobro ga uvijte i stavite u posudu za pečenje, stavite da se peče. Izdvojte 5-6 pečurki i sllonite stabljike, njih ćete kasnije napuniti.

Ostale pečurke isecite na parčiće, luk i nanu takođe i ostavite sa strane. Nakon pola sata pečenja pileta u foliji otvorite je. U istu posudu stavite maslac, iseckane pečurke, luk, nanu, parčiće dimljenog mesa.

Pospite s malo soli i bibera, sačuvane cele pečurke namažite s malo maslaca i uvijte u ružicu dimljeno meso i odozgo stavite parče topljenog sira.

Po sredini stavite odvijeno pile i ponovo dodajte malo maslaca. Pecite u rerni dok pile i pečurke ne dobiju lepu zlatastu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: