Mafini sa krem sirom

16/05/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Osećate li miris ovih ukusnih mafina sa krem sirom?"
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 017
  • Pregledi tokom meseca1192
  • Pregledi tokom desmice1131
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 470 g
  • ulje - 100 ml
  • kvasac - 1 kesica suvog kvasca (7g)
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • sveže mleko - 200 ml
  • jaja - 1 kom.
  • za nadev
  • krem sir - 1 pakovanje
  • za premazivanje
  • jaja - 1 kom.
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prosejati u velikoj posudi. Odvojiti jedan deo, i u njega dodati kvasac, šećer i malo zagrejano mleko, da bi se aktivirao kvasac. Kada kvasac naraste, dodati ga u preostalo brašno i dodati ostale sastojke za testo.

Umesiti testo i podeliti ga na 12 loptica približno iste veličine. Pripremiti kalupe za mafine (preporučujem silikonske, ja sam njih koristila), pa ih nauljiti-

Krem sir podeliti nožem na 12 delova i ostaviti sa strane.

Potrebni su Vam i oklagija i nož, od onih okruglih kao za picu - ukoliko je sa prevojima će biti originalnije od mojih, ja sam imala običan nož.

Svaku lopticu razviti oklagijom u elipsu ili pravougaonik, u jedan od užih krajeva staviti parče krem sira, a drugi kraj naseći na trakice. Posle uviti u rolat u smeru od punjenja prema trakama, i uviti u obliku puža.

Staviti ga u kalup za mafin. Ponoviti postupak sa svim mafinima. Kada je gotovo, svaki mafin namazati jajetom i posuti susamom. Peći na 180 stepeni do zlatne boje.

Možete poslužiti goste njiima, servirati ih za doručak, ili bilo da imate neku posebnu priliku ili ne :) Mnogo su ukusni

Ja sam u pripremi mojih mafina zaboravila susam, ali ništa... sledećeg puta :)slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija