Mica (Meatzza)

Mila VankovaMila Vankova
Početnik
13
Mica (Meatzza)
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 5
26/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Specijalno za sve koji vole meso - mirisna meatzza"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • jaja - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • so - po ukusu
  • hleb - star, 1 kriška
  • masline - 10 - 12 komada
  • kačkavalj - 100 g, narendan
  • paraajz pire - 1/2 konzerve
* merne jedinice

Način pripreme

Umesite mleveno meso zajedno sa lukom, jajetom, hlebom i solju.

Nakon toga razvucite kao testo za picu u pleh prečnika oko 30 cm (poželjno je da je prekriven papirom za pečenje).

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni, dok se meso ne zapeče, ali ne da bude potpuno gotovo.

Kada se to desi, stavite nadev tj. paradajz pire, masline i nakraju rendani kačkavalj.

Vratite ponovo u rernu dok se kačkavalj ne rastopi (10-15 minuta).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: