Hrskave šargarepe i tikvice sa parmezanom iz rerne

26/05/2017
"Aromatičan i veoma ukusan predlog za žurku sa prijateljma, koje ste pozvali na po pivo "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano210
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se operu i iseku na tanke kriške ili štapiće. Pospu se solju i stave preko nekoliko listova ubrusa.

Odozgo se takođe prekrije sa nekoliko listova ubrusa i ostavlja na 20 minuta, da bi mogla da se ocedi. Šargarepa se takođe iseče na štapiće. U plitki tanjir se pomešaju prezle, parmezan i origano. Začini se solju i biberom po ukusu.

U drugi plitki tanjir se sipa brašno, začinjeno solju i biberom. U treći umutimo jaja. Rerna se uključi da se ugreje na 200 stepeni. Veliki pleh pokrivamo papirom za pečenje.

Uvaljamo tikvice u brašno, potapamo u jaja i nakog toga u prezle. Rasporede se u pleh i peku oko 30 minuta dok ne dobiju zlatnu boju i hrskavu koricu.

Serviraju se sa mlečnim sosom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija