Pečene ćuftice od leblebija, aromatičnog mlevenog mesa i peršuna

26/05/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1835
"Omiljene ćuftice, na nešto drugačiji način. Probajte, pa nam recite da li vam se sviđaju"
Priprema50 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano229
  • Pregledi tokom meseca52
  • Pregledi tokom desmice23
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • leblebije - 2 šolje
  • mleveno meso - 250 g
  • peršun - 1 vezica
  • luk - pola srednje glavice
  • jaja - 1 komad
  • soda - 1 kašičica
  • prezle - pola šolje + za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

Natopimo leblebije u hladnoj vodi na 8-10 sati ili prethodne večeri. Bacimo vodu u kojoj su se natapale, nalijemo novu i kuvamo dok ne bude gotovo, dok ne omekšaju zrna. Nakon što su se skuvale, procedimo ih.

Izgnječimo leblebije pomoću pasatora za krompir, ako vam je lakše može i blenderom. Oljuštimo luk i narendamo ga, ako uspete da ga isečete na veoma sitno, nije neophodno da ga rendate.

Operemo i isečemo na sitno peršun, dodamo ga u leblebije, zajedno s lukom, mlevenim mesom, jajetom, prezlama i sodom. Promešamo dobro i ostavimo smesu 20 minuta.

Ćuftice pravimo pomoću ruku namazanih uljem. Nakon što smo ih napravili, sve ćuftice uvaljamo u prezle, poređamo ih u posudu za pečenje na papiru za pečenje.

Pečemo ih na 200 stpeni oko 30 minuta, dok je dobro da se okrenu u nekom trenutku, kad su gotovi blago će se zarumeneti.

Možete ih servirati s mlečnim sosom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija