Pita sa bubrezima (omiljeno englesko jelo Herkula Poaroa)

26/05/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Ovde se krije tajna malih sivih ćelija detektiva Poaroa "
Priprema50 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno90 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano32
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g ( 100 g za nadev, 200 g za testo)
  • maslac - 100 g, kravlji
  • jaja - 2 komada
  • pavlaka - 2 kašike
  • bubrezi - 1 komad teleći
  • pileća srca - 300 g
  • luk - 2 glavice
  • so - po želji
  • biber - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Poželjno je da prvo iznutrice prenoće u vodi. Operite ih, uklonite skramu i sitno iseckajte.

U deo maslaca propržite sitno iseckan luk, zatim iseckane iznutrice i dinstajte, dok ne omekšaju. Posolite i dodajte 100 g brašna.

Testo zamesite na sledeći način. Pomešajte otopljeni maslac, brašno, so i pavlaku. Dodajte jaja i zamesite elastično testo. Stavite ga u frižider.

Kada se ohladi, razvijte ga na tanku koru i rasporedite nadev. Posolite, posipajte biber i ostale začine.

Krajeve prstima pritisnite, posipajte preko susam, kim ili sveži peršun.

Možete premazati i umućenim žumancetom. Pecite u dobro zagrejanoj rerni 30 - 40 minuta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija