Mafini sa crvenom ribizlom

16/05/2017
"Mafini koji će vam pomutiti um - ukusni, aromatični i najvažnije - sa celim zrnima crvene ribizle "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano115
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pšenične mekinje - 200 g
  • crvena ribizla - 70 g suva
  • voda - 125 ml vrela
  • ulje - 4 supene kašike
  • braon šećer - 50 g
  • jaja - 1 komad
  • mleko - 250 ml
  • integralno brašno - 150 g
  • soda bikarbona - 1 i 1/4 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • kora od pomorandže - 1 kašičica, izrendana
* merne jedinice

Način pripreme

Mekinje i suva crvena ribizla se prelivaju vrelom vodom u jednoj posudi. Ostavljaju se potopljene dok voda ne ispari. Dodaju se ulje, šećer i jaje i meša se dobro. Nakon toga se dodaje i mleko.

Posebno se proseje brašno sa sodom i dodaje se u smesu. Stavlja se i pomorandžina kora. Umesi se testo. Može da se prekrije i da odstoji jendu noć u frižideru.

Prilikom pečenja mafina, prvo ugrejemo rernu na 200 stepeni. Sipa se kašikom u kalup za mafine i peče dok ne bude gotovo, oko 20 minuta. Dobija se oko 12 mafina.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija