Teleće šnicle iz rerne

26/05/2017
"Ukusne teleće šnicle čiji je ukus pravi praznik za nepce "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7 183
  • Pregledi tokom meseca476
  • Pregledi tokom desmice108
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 400 - 500 g bez kostiju
  • vino - 1 šolja, belo
  • voda - 1/2 šolje
  • luk - 2 glavice crnog luka
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • maslac - 30 g
  • beli luk - 3 - 4 pera, mladi
  • šećer
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Meso se opere, iseče na šnicle, nakon toga se stavlja u posudu sa poklopcem. U meso se dodaje očišćen i izrendan luk, so (1 kašićica), biber i aleva paprika, možete dodati začine po vašoj želji, nakon toga dodajte vodu i vino i lepo promešajte.

Kad se lepo pomešaju meso i začini, zaklapamo posudu i stavljamo u frižider na 1 sat. Kad se meso marinira vadimo ga iz marinade i ređamo na rešetku u rerni, koju stavljamo na sredinu rerne.

Rernu ugrevamo prethodno na 200 stepeni, na dno rerne stavljamo veliki pleh i u njega sipamo 1-2 čaše vode (cilj je da kad voda isparava, vlaži meso koje ćemo peći, i ono će biti krto).

Kad stavimo vodu i poređamo meso, pečemo oko 40 minuta ili dok ne bude gotovo.

U šolji pomešamo prstohvat soli, prstohvat šećera, masalc (rastopljen), sitno iseckan beli luk, malo bibera i aleve paprike i pet minuta pre nego što ćemo izvaditi meso, uz pomoć četke lepo utrljamo smesu u meso, nakon toga zapečemo.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija