Isečena penjurlija

18/05/2017
"Da li je doručak spreman, umiremo od gladi? "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 905
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorimo kvasac u toploj vodi sa šećerom i nekoliko kašika brašna. Kad nadoše dodajete je u brašno i preostale sastojke. Postepeno dodajte brašno i zamesite meko testo, koje ostavljate lepo da naraste.

Kad naraste, izvadite ga iz posude i napravite rolat, lagano premesite rukama sipajući brašno, da se ne lepi. Podelite na 5 loptica i počnete da razvlačite svaku u oblik pleha u kome ćete peći.

Namažete pleh i stavljate prvu koru, posipate sirom i iseclate komadiće maslaca. Tako ređate sve do poslednje kore, na koji samo stavljate maslac, ali pre toga sečete oštrim nožem da ne gnječite mnogo testo.

Ostavljate da odstoji u rerni, uključenoj na 50 stepeni, kad nadođe uljučite rernu na 180 stepeni. Pecite dok ne dobije lepu boju. Kad izvadite penjurliju, naprskajte je vodom i pokrijte krpom.

Neka vam je slatko!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija