Torta sa grizom i voćem

18/05/2017
"Toliko laka i toliko ukusna - dva razloga da odmah zasučete rukave i da je pripremite "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 161
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pripremanje kore:
Umutite jaja viljuškom sa prstohvatom soli. Dodajte rendanu jabuku, nemojte cediti sok. Dodajte preostale sastojke, presthodno rastvorite prašak za pecivo u limonovom soku.

Promešajte spatulom. Sipajte smesu u kalup za torte / moj je prečnika 26 cm/, dno, koje je obloženo papirom za pečenje, a ivice se mažu kravljim maslacem.

Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Okrenite koru na tanjir, skinite papir, a kad se ohladi ponovo stavite ring oko kore.

Pripremanje fila:

Slatka pavlaka, dobro ohlađena se umuti mikserom na gust krem. Pomešajte gusto kiselo mleko sa šećerom u prahu i jednom kesicom vanilinog šećera, nakon toga dodajte u slatku pavlaku.

Za to vreme prelijte sa 4-5 supenih kašika vode jedan paket želatina i ostavite da nabubri. Nakon toga ugrejte želatin na pari, da postane tečan i dodajte ga u krem.

Dobro promešajte i sipajte polovinu krema preko kore u kalupu. Odozgo poređajte krupno isečeno voće - jagode na dva dela, banane na četvrtine po dužini i kriške kivija.

Poređajte u krug, a da bude zanimljivije napravite lagan nagib. Posle prilikom serviranja, će se videti svo voće u svakom isećenom parčetu. Preko voća nanesite krem.

Ostavite u frižideru na 2-3 sata. Ukrasite odozgo sa još voća.

slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti