Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta od Piškota»Torta od piškota sa dve vrste musa

Torta od piškota sa dve vrste musa

M....M....
Početnik
9245
Torta od piškota sa dve vrste musa1 / 2
15/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
16
"Jedna torta od piškota, koju obavezno treba probati"

Potrebni sastojci

  • kora za tortu - 1 komad gotova
  • piškote - 1 pakovanje
  • puding - 1 kesica, čokolada
  • kondenzovano mleko - 800 ml
  • sveže mleko - 1 l + za potapajne piškota
  • slatka pavlaka - 250 ml
  • ekstrakt - rom + kokos
  • kokosovo brašno - 25 g
  • crna čokolada - 100 g
  • bela čokolada - 100 g
  • želatin - 3 pakovanja
  • jagode - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Potreban vam je pleh sa dnom koje se odvaja. Isecite gotovu koru na veličinu pleha i stavite je na dno. Prelijte toplim mlekom i ostavite po strani.

Pripremite beli mus od 800 ml ugrejanog kondenzovanog mleka u koje dodajte 3 kašike skroba sa ukusom vanile, koji ste rastvorili u malo vode, a nakon toga dodajte i belu čokoladu u kockicama.

Mešajte dok se ne rastopi čokolada i dok se krem ne zgusne. Dodajte ekstrakt kokosa i kokosovo brašno. Ohladite na otprilike 40-45 stepeni.

U posebnoj posudi umutite 220 ml pavlake i dodajte polovinu od nje u već ohlađeni krem. Mešajte pažljivo, kako bi sačuvali vazdušastu strukturu krema.

Za čokoladni mus, pripremite puding na osnovu uputstva sa kesice, dodajte mu rum i ohladite, a kada se ohladi ponovo dodajte umućenu pavlaku.

Rastvorite želatin i dodajte ga u oba krema.

Preko kore sipajte beli mus, poređajte red piškota potopljenih u mleko i stavite čokoladni mus. Ponavljajte ovaj postupak dok ne potrošite sve namirnice i ne potrošite krem.

Ohladite da se stegne i pripremite preliv od čokolade. Preostalu pavlaku i 100 ml mleka stavite na vatru sa 100 g čokolade, dok se ne istopi. Dodajte želatin i prelijte tortu.

Ponovo ostavite da se stegne.

Ukrasite jagodama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: