Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Najukusnije palačinke

Najukusnije palačinke

Irina Andreeva JolieIrina Andreeva Jolie
Kuvar
982364131
Najukusnije palačinke
Fotografije: Diana Kostova
2 / 7sa Videom
16/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Naša čitateljka baš zna kako da nas natera da trčimo do prodavnice po mleko i jaja"

Potrebni sastojci

  • brašno - 130 g
  • jaja - 2 komada
  • vanila - 1 komad
  • maslac - 20 g
  • ulje - 1 supena kašika
  • sveže mleko - 250 ml
  • šećer u prahu - 1 supena kašika
  • džem - od jagoda
  • sir
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se umute i u njih se dodaje mleko, ulje, vanila, prstohvat soli, šećer u prahu i rastopljen maaslac. Ponovo se umuti i dodaje se brašno iz dva dela. Muti se dok se ne dobije glatka smesa.

Pokriva se krpom i ostavlja da odstoji pola sata na sobnoj temperaturi.

U plitkom ugrejanom tiganju, uz pomoće male kutlače, sipa se od smese, treba da se prekrije celo dno i peče se sa obe strane. Treba da pazite da ih ne prepečete, ali i da ne ostanu žive. Boja koju treba da dobijete je svetlobraon.

Prethodno pripremite dva tanjira, teglu džema i sir. Kad bude gotva, palačinka se stavlja u jedan tanjir, maže se džemom, posipa sirom i uvija u rolat.

Stavlja se u drugi tanjir, ivicama nadole da se ne odvije i tako dalje sve dok ne ispečete sve palačinke.

Neosporno palačinka je carica deserata! Ovako pripremljene, nećete moći, a da ne poližete prste.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: