Domaća pica sa fileom

16/05/2017
"Domaća? Sa fileom? Napravite odmah dve, prva će biti pojedena za tren oka i za vas neće ostati "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano119
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu sipate kiselo mleko i dodajete sodu da se rastvori. Stavljate so, maslinovo ulje i brašno i počnite da mesite. Testo ne treba da se lepi, a ako se lepi dodajte još brašna. Ostavite 15 minuta da odstoji.

Kad je gotovo testo, uz pomoć oklagije razvucite (prethodno brašnom pospite površinu, na kojoj ćete razvlačiti, da se ne lepi, takođe stavite brašno na oklagiju), vi određujete debljunu kore. Namažite pleh rastopljenim maslacem i namažite koru.

Dodajte paradajz pire, poređajte file iseckano na trakice, kukuruz, topljeni sir na kružiće i pospite susamom. Stavljate u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni oko 15 minuta.

Kad ivice pice postanu zlatne boje, izvadite je i pospite rendanim kačkavaljem. Stavite dok se kačkavalj ne rastopi i nakraju poređate čeri paradajz i masline.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija