Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Domaća pica sa fileom

Domaća pica sa fileom

Yuliya KenderlievaYuliya Kenderlieva
Početnik
121663
Domaća pica sa fileom
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
16/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Domaća? Sa fileom? Napravite odmah dve, prva će biti pojedena za tren oka i za vas neće ostati"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 500 g
  • kiselo mleko - 400 g
  • so - 1 kašičica
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • za nadev
  • svinjski file - 300 g
  • kukuruz - 50 g
  • paradajz pire - 50 g ili paradajz na kockice
  • maslac - 10 - 20 ml
  • topljeni sir - 50 g
  • kačkavalj - 100 g
  • masline - 5 - 6 komada
  • čeri paradajz - 5 komada
  • susam
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu sipate kiselo mleko i dodajete sodu da se rastvori. Stavljate so, maslinovo ulje i brašno i počnite da mesite. Testo ne treba da se lepi, a ako se lepi dodajte još brašna. Ostavite 15 minuta da odstoji.

Kad je gotovo testo, uz pomoć oklagije razvucite (prethodno brašnom pospite površinu, na kojoj ćete razvlačiti, da se ne lepi, takođe stavite brašno na oklagiju), vi određujete debljunu kore. Namažite pleh rastopljenim maslacem i namažite koru.

Dodajte paradajz pire, poređajte file iseckano na trakice, kukuruz, topljeni sir na kružiće i pospite susamom. Stavljate u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni oko 15 minuta.

Kad ivice pice postanu zlatne boje, izvadite je i pospite rendanim kačkavaljem. Stavite dok se kačkavalj ne rastopi i nakraju poređate čeri paradajz i masline.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: