Ukusno pile sa paprikama i sirom

16/05/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Kada probate ovo pile nećete hteti da ga delite ni sa kim - toliko je ukusno "
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano224
  • Pregledi tokom meseca224
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 4 kom. bez kostiju
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • prezče - 1/2 šolje
  • origano - 1 kašičica suvog
  • beli luk u prahu - 1/2 kašičice
  • biber
  • so
  • za sos
  • paradajz - 1 konzerva
  • šećer - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica suvog
  • bosiljak - 1/2 kašičice suvog
  • beli luk - 1/2 kašičice u prahu
  • paprika - 300 g crvenih, nasečenih na trakice
  • sir - 1/2 šolje (mekog)
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 180 stepeni. Meso obraditi čekićem. Na tiganju zagrejati maslinovo ulje. U posudi sjediniti prezle, origano i beli luk, začiniti i pobiberiti.

Meso uvaljati u prezle i upržiti na maslinovom ulju do zlatne boje (po 3-4 minuta sa svake strane).

Meso izvaditi iz tiganja i staviti ga na ubrus, da upije masnoću.

U istom tiganju sjedniti šećer, paradajz, bosiljak, origano i beli luk. Ostaviti na vatri, dok se smesa ne zgusne, nakon čega posoliti i pobiberiti.

Sos sipati preko mesa, a odozgo poređati nekoliko parčića paprike i narendati malo sira. Peći na 20-30 minuta na umerenoj temepraturi, dok se ne istopi sir.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija