Lončići sa pečurkama

16/05/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovInovator86311
"Očaravajući ukus i prefinjeni izgled - predjelo za specijalne goste i trenutke "
Priprema40 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano577
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • za gnezdašca
  • lisnato testo - 1 pakovanje
  • jaje - 1 kom.
  • pečurke - oko 360 g sterilzovanih ili svežih
  • kačkavalj - 50 g
  • beli sos - 150 - 200 ml
  • biber
  • so - po ukusu
  • maslac - 50 g
  • za sos
  • sveže mleko - 200 ml
  • maslac - 15 g
  • limunov sok - nekoliko kapljica
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Od testa čašom iseći krugove. Polovini njih u sredini iseći manje krugove. Tako se dobijaju i prsteni od testa.

Velike krugove namazati po krajevima umućenim jajem i preko njih postaviti prstene, koje isto treba premazati jajem. Sve figure peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Sos pripremiti na tihoj vatri. U sveže mleko dodati maslac i brašno, uz neprestano energično mešanje, da ne bi ostale grudvice od neumućenog brašna.

Sos ostaviti na ringli, dok se malo ne zgusne, uz neprestano mešanje.

Kada sos bude gotov, dodati kapljice soka od limuna.

Sitno naseckane pečurke upržiti sa začinima.

Gotove lončiće puniti pečurkama, sjedninjenim sa belim sosom, posoljenim i pobiberenim.

Dok su topli, posuti ih narendanim kačkavaljem i preko nadeva staviti najmanji krug od testa kao poklopac.

Po želji, u nadev možete dodati i sitno naseckan peršun.
slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija