Torta Čokoladna strast

16/05/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Sočne kakao kore prekrivene nežnim čokoladnim kremom, za prave čokomanijake!"
Priprema40 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno100 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 090
  • Pregledi tokom meseca45
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Dva kalupa za tortu iste veličine nauljiti i nabrašniti.

Brašno i kakao prosejati u posudi, dodati šećer, prašak za pecivo, vanilu i sodu.

U drugoj posudi staviti jaja, ulje i mleko. Umutiti mikserom do homogene smese.

Smesu od jaja sipati u posudu sa brašnom, dodati vruću vodu i umutiti mikserom dok se ne dobije glatka homogena smesa bez grudvica.

Smesu podeliti podjednako u oba kalupa i staviti u zagrejanu rernu da se peče na 180 stepeni oko 30 minuta.

Gotove kore izvaditi, malo ohladiti, izvaditi iz kalupa i staviti preko metalnog roštilja da se dobro ohlade.

Napraviti krem na sledeći način: mikserom umutiti meki maslac i šećer u prahu dok se ne dobije kremasta struktura, dodati kakao i vanilu i sipati po malo od mleka. Nastaviti sa mućenjem dok se ne dobije penast krem od maslaca.

Gustina krema treba da bude odgovarajuća i po želji, dodati onoliko mleka koliko procenite da vam treba da krem bude gust.

Tortu ređati na sledeći način: staviti jednu koru na posudu za tortu, staviti pola krema, odozgo poravnati i staviti drugu koru. Prekriti celu tortu preostalim kremom, i namazati je i sa strane.

Sa strana prekriti tortu narendanom čokoladom ili čokoladnim mrvicama.

Napomene:
- Šolja je od 200 ml, kalupi za tortu su prečnika 26 cm;
- Po originalnom receptu, torta nije ukrašena, zato i nisam predvidela dekoraciju, ali mi se činila isuviše običnom samo prekrivena kremom, pa sam je ukrasila čokoladnim bombonama i listićima mente.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija