Trifunovo meze

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
2063083867
Trifunovo meze
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 2
16/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
6
"Meze za meraklije, koje obavezno treba da se služi uz vino za merak"

Potrebni sastojci

  • sir - 250 g, kravlji
  • sir - 250 g, ovčiji
  • kačkavalj - 250 g
  • kumin - 1/4 kašičice, mleven
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • piskavica - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • orasi - 100 g
  • maslac - 120 g
  • pršuta - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Narendajte dve vrste sia i kačkavalj i sipajte ih u posudu.

Rastopite maslac promešajte ga sa alevom paprikom, biberom, piskavicom i kuminom. Promešajte i dodajte smesu u sireve i kačkavalj. Promešajte veoma dobro.

U suvom tiganju zapecite orahe oko 2-3 minuta, a nakon toga ih sameljite.

U tanjir postavite metalni prsten, čije ste zidove nauljili. U prsten sipajte malo smese od sireva i kačkavalja, pospite orasima i ponovo prelijte smesu od sireva.

Pritisnite dobro kašikom i pažljivo sklonite prsten. Na ovaj način formirajte celu smesu i stavite meze u frižider.

Nakon otprilike sat vremena, meze je spremno za serviranje. Na vrh svakog mezeta stavite listić pršute umotan u rolnicu i ukrasite po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: