Kajzer torta

26/05/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovInovator86511
"Ovo nije torta, ovo je titula, čokoladni doživljaj, uspomena za ceo život "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 672
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Na pari i tihoj vatri kuvati žumanca i pola količine šećera. Čim smesa pobeli, skinuti je sa vatre.

Belanca umutiti u čvrst sneg sa preostalim šećerom. Sjediniti ohlađenu smesu sa žumancima i smesu sa belancima.

Postepeno dodavati mlevene orahe, brašno i kakao, uz mućenje drvenom kašikom. Dobijenu penastu smesu sipati u kalup za tortu, prekriven papirom za pečenje. Peći na umerenoj temperaturi, i proveravati čačkalicom za zube da li je kora gotova.

Čim se kora u potpunosti ohladi, pažljivo je naseći na 3 posebne kore. Napaviti šećerni sirup od 200 g šećera, 50 g ruma i 200 ml vode.

Za krem umutiti jaja sa šećerom, ponovo na pari. Paziti da se ne skuvaju. Čim smesa bude gotova, skinuti sa vatre i nastaviti sa mućenjem dok se smesa ne ohladi.

Posebno umutiti maslac u penast krem. Dodati mu smesu od žumanaca kašiku po kašiku, i dobro mešati. Na kraju dodati rastopljenu i ohlađenu čokoladu, pa mešati dok smesa ne postane homogena.

U posudi za serviranje staviti prvu koru, preliti šećernim sirupom, namazati kremom i tako dok ne iskoristite sve sastojke. Odozgo tortu celu namazati kremom. Tortu ukrasiti po želji.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija