Izlomljeni uskršnji kolač

26/05/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1435
"Idealan uskršnji kolač treba da se lomi. To se postiže dužim i upornim mešenjem ili pomoću centrifuge veš mašine "
Priprema40 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno90 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano48
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Unapred rastvorite kvasac u zagrejanom svežem mleku s prstohvatom šećera. Nakon što naraste dodajte ga u brašno (3 šolje) sa umućenim jajima, šećerom, kiselim mlekom, ostatkom šećera, prstohvatom soli, vanilinim šećerom, esencijom ruma i korom pomoradže.

Počnite da dodajete postepeno brašno i istopljeni maslac s uljem. Dodajte brašno dok se ne dobije čvrsta lopta. Dobro zamesite testo i ostavite da naraste na toplom.

Premesite još jednom i ostavite da naraste u pokrivenoj podmazanoj posudi. Podelite ga na tri dela, formirajte ga u dugačke fitilje i spletite, dodajući između njih suvo grožđe, suvo voće, orahe i parčiće ratluka.

Gotovu pletenicu stavite u podmazan kalup i ponovo ostavite da naraste. Premažite umućenim žumancem i po želji pospite kristal šećerom. Stavite da se peče u umereno ugrejanoj rerni dok ne bude gotovo.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija