Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Pečene sarme od plavog patlidžana

Pečene sarme od plavog patlidžana

ZoriZori
Guru
7272325k201
Pečene sarme od plavog patlidžana
Fotografije: Zori
1 / 6
29/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Kulinarske čarolije sa plavim patlidžanom i mocarelom"

Potrebni sastojci

  • plavi patlidžan - 2 kom. dužeg
  • mocarela - 250 g /može da se zameni pušenim ili belim sirom/
  • bosiljak - 1 vezica
  • paradajz - 2 kom. krupnijeg
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • so
  • biber
  • za sos
  • sok od limuna - 1 kašika
  • sirće balsamico - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • paradajz pire - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Plavi patlidžan oprati, skinuti drške i naseći po dužini na tanke kriške.

U šerpu sa posoljenom kipućom vodom staviti kriške plavog patlidžana na dva minuta. Iscediti ih i osušiti ubrusom. Paradajz i sir naseći na 8 kriški.

Ređati po dva parčeta plavog patlidžana jedno preko drugog (da se dobije krst). U sredinu staviti po jedno parče sira i paradajza, pa uviti plavi patlidžan u paket. Ponoviti, da bi se dobilo osam sarmica. Ostaviti ih na hladnom za oko 30 minuta.

U međuvremenu pripremiti sos na sledeći način: sjediniti paradajz pire, sok od limuna, sirće Balsamico, maslinovo ulje, so i mleveni biber. Dobro promešati.

Zagrejati prethodno roštilj, sarme namazati maslinovim uljem četkicom sa svih strana, i peći ih sa svih strana po 5 minuta do zlatne boje. Pre serviranja preliti sosom i posuti listovima bosiljka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: