Kiflice sa marmeladom u kalupu za mafine

18/05/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Obožavamo kulinarske improvizacije, posebno kada su ovako ukusne i mirisne "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano166
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • za testo
  • sveže mleko - 1 šolja
  • maslac - 50 g
  • kvasac - 1/4 kockice svežeg
  • šećer - 2 kašike
  • so - prstohvat
  • sirće - 1 kašičica
  • brašno
  • jaja - 1 kom. za premazivanje
  • za nadev
  • marmelada od šljiva
* merne jedinice

Način pripreme

Umesiti testo na sledeći način: u svežem mleku rastvoriti kvasac, dodati šećer, so, sirće i rastopljeni kravlji maslac.

Dodati i prosejano brašno /tip 450/, koliko je potrebno, i umesiti testo. Ostaviti ga na toplom da naraste, uvijeno u polietilensku foliju ili krpu. Kada naraste, razviti ga oklagijom u pravougaonu koru.

Premazati marmeladom od šljiva i uviti u rolat. Naseći na parčiće, pa ih staviti u kalupe za mafine, prethodno namazane maslacem.

Ostaviti kiflice da narastu. Gotove kiflice namazati umućenim jajem i peći u zagrejanoj rerni na 170-180 stepeni.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija