Pečeno pile

29/05/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj90711
"Svako zna kako da ispeče pile, ali se najukusnije pile priprema upravo po ovom receptu "
Priprema20 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno120 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 617
  • Pregledi tokom meseca43
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pile - 1 kom.
  • maslac - 1 pakovanje
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • himalajska so
  • aleva paprika
  • biber
  • pivo - 350 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pile očistiti i potopiti u posoljenoj vodi najmanje 3-4 sata. Nakon toga ga staviti u pleh za pečenje, i celo ga premazati maslacem.

Preostali maslac naseći na komadiće i staviti po jedan ispod svakog krila i kod bataka, a druge komadiće ubaciti u pile zajedno sa nekoliko čenova belog luka.

Pile odozgo posoliti himalajskom solju i posuti sa malo bibera i aleve paprike.

Pivo naliti u pleh i pile uviti u foliju. Peći oko 1 sat na 200 stepeni, a nakon toga skinuti foliju i peći još 30 minuta na 220 stepeni.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija