Liker od badema

29/05/2017
Anonymous
odAnonymousDžedaj5285754
"Fenomenalan liker, sa kojim je uvek moderno da kažemo živeli "
Priprema60 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno95 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 146
  • Pregledi tokom meseca72
  • Pregledi tokom desmice18
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Bademi se popare vrelom vodom, i ostavljaju na 5 minuta i skida im se kožica, svaki badem se pritiska između palca i kažiprsta.

Bademi se stavljaju u pleh i peku na 100 stepeni, dok ne budu potpuno suvi.

Izmrve se na prah u avanu. Dodaje se 300 g šećera i smesa se ponovo mrvi u avanu. Ova smesa se sipa u veliku flašu i preliva votkom.

Priprema se sirup od 200 ml voda i preostalog šećera, koji se kuva na tihoj vatri dok se šećer potpuno ne rastopi, i nakon toga još 10 minuta na smanjenoj ringli.

Nakon tri dana votka iz flaše se procedi i pomeša sa šećernim sirupom.

Liker se rasporedi u flaše i ostavlja na 2 mesecana tamnom i hladnom mestu. Nakon toga može da se konzumira.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija