Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Janija»Paprikaš sa pečurkama i krompirom

Paprikaš sa pečurkama i krompirom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4481501k207
Paprikaš sa pečurkama i krompirom
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 4
29/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Ko bi rekao da paprikaš bez mesa može biti toliko ukusan"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 300 g
  • krompir - 4 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 1 komad
  • so
  • bibier
  • aleva paprika
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se sitno isecka, a šargarepa i paprika - na kockice. Krompir se oljušti i iseče na kockice. Pečurke se operu i iseku, ali ne mnogo sitno.

Luk se proprži u ulju, a nakon toga se dodaju šargarepa i paprika. Stavljaju se i pečurke, sipa se još ulja i prži. Nakon toga se dodaje krompir i proprži se.

Dodaje se oko 1 supena kašika aleve paprike i meša se brzo da se ne zalepi.

Sipa se voda i ostavlja da provri, nakon toga se ringla smanjuje i krčka na tihoj vatri dok ne bude gotovo.

Pred kraj kuvanja se dodaju presotali začini.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: