Pasulj sa pirinčem i maslinama u rerni

29/05/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3114
"Savršeno posno jelo koje bismo jeli u svako doba godine "
Priprema10 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno130 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano531
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj se natopi prethodne večeri. Sledećeg dana se promen voda (5 šolja) i kuva se dok ne bude gotovo. Može da se promeni još jednom voda 15 minuta nakon što provri.

Luk se seče na sitno i dodaje u šerpu. Nakon što omekša dodaje se paradajz pire. Pirinač se prži dok ne postane prozračan, nakon čega se dodaje u skuvani pasulj zajedno s maslinama očišćenim od koštica.

Smesa se začini biberom, solju i prebaci se u posudu za pečenje. Peče se dok ne bude gotov pirinač. Ako je neophodno, doliva se malo vode.

Nakon što je gotovo, jelo se posipa svežim peršunom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija