Ajvar od paprika na bugarski način

07/06/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3209
"Kjopoolu ima ozbiljnu konkurenciju za vašim stolom s licem ovog svežeg ajavara od paprika "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano433
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paprika - 15 kom., crvena
  • peršun - 3 kašike sitno iseckanog
  • luk - 1 i po glavica, crni
  • paradajz pire - 2 kašičice
  • beli luk - 4 čena
  • ulje - 7 kašika
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • so
  • ljuta paprika - 2 komada
  • šećer u prahu - pola kašičice
  • biber - mleveni
  • mladi luk - struk
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike se očiste od semenki i ispeku se. Oljušte se i iseku na sitno. Dodajte im i luk iseckan na stino. Ljute paprike se takođe ispeku i oljušte. Stavite paprike u blender.

Dodajte istucan beli luk, paradajz pire i sok od limuna. Umutite sve dobro. Dodajte začine, so, biber i šećer u prahu.

Promešajte ponovo i dodajte ulje, dok mešate, da bi mogle paprike dobro da upiju ulje. Servirajte sa strukom mladog luka.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija