Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Kavijar»Ajvar od paprika na bugarski način

Ajvar od paprika na bugarski način

Jordanka TasevaJordanka Taseva
Inovator
170411k55
Ajvar od paprika na bugarski način
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
07/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Kjopoolu ima ozbiljnu konkurenciju za vašim stolom s licem ovog svežeg ajavara od paprika"

Potrebni sastojci

  • paprika - 15 kom., crvena
  • peršun - 3 kašike sitno iseckanog
  • luk - 1 i po glavica, crni
  • paradajz pire - 2 kašičice
  • beli luk - 4 čena
  • ulje - 7 kašika
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • so
  • ljuta paprika - 2 komada
  • šećer u prahu - pola kašičice
  • biber - mleveni
  • mladi luk - struk
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike se očiste od semenki i ispeku se. Oljušte se i iseku na sitno. Dodajte im i luk iseckan na stino. Ljute paprike se takođe ispeku i oljušte. Stavite paprike u blender.

Dodajte istucan beli luk, paradajz pire i sok od limuna. Umutite sve dobro. Dodajte začine, so, biber i šećer u prahu.

Promešajte ponovo i dodajte ulje, dok mešate, da bi mogle paprike dobro da upiju ulje. Servirajte sa strukom mladog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: