Katak iz grada Melnika

18/05/2017
"Tajna neponovljivog ukusa melniškog kataka je u .... pssssst "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano182
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1000 g
  • sir - oko 250 g, ovčiji
  • beli luk - 4 čena
  • masalc - 50 g
  • kiseli krastavčići - 8 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Mleko se stavlja u gazu i ostavlja se da odstoji jednu noć, da se ocedi. Beli luk se izgnječi i pomeša sa rastopljenim maslacem.

Sir se izrenda u posudi i pomeša sa oceđenim kiselim mlekom i izgnječenim belim lukom.

Smesa se stavlja preko kiselog krastavca, presečenog na pola sa udubljenjem.

Katak se može servirati sa svežim krastavcima ili paradajzom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija