Pecivo sa kačkavaljem u kalupu za mafine

18/05/2017
"Umesto mafina - male penjurlije, zato što su toliko ukusne i toliko meke .... već pojedene "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije14
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 917
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom desmice22
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 200 ml
  • kiselo mleko - 50 g
  • ulje - 50 ml
  • masac - 50 g, rastopljen
  • jaja - 1 celo i 1 belnace
  • brašno - 500 g
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 supena kašika
  • kvasac - 1 paket, 7 grama suvog ili 1/2 kockice zivog
  • kalkavalj - 150 - 200 g, rendan
  • semenke - za posipanja
* merne jedinice

Način pripreme

Polovina svežeg mleka ugrejemo i u njemu se rastvaramo kvasac, 2-3 supene kašike brašna i šećera i ostavljamo da nadođe. Brašno se proseje, napravi se udubljenje, i sipa se smesa.

Dodaje se jaje i belance, mast i so. Počinjemo sa mešnjom, i postepeno se dodaje preostalo mleko. Mesi se dok se ne dobije glatko i elastično testo, nakon toga se ostavlja da nadođe u posudi namazanom uljem, pokriveno krpom i na toplom.

Nakon dvadesetak minuta (nije potrebno da nadođe potpuno) testo se podeli na 14-15 jednakih lopti. Svaka lopta se razvlači u pravougani tanak list.

U donji deo lista se seku rese do polovine. U neisečeni deo se stavlja nadev, u ovom slučaju rendani kačavalj i počinje da se uvija rolat, rese ostaju gore.

Ovako dobijen rolat se uvija kao krofna i stavlja se u oblik gnezda u kalup za mafine. Ostavlja se 15-ak minuta da počne da narasta.

Preostalo žumance se umuti sa 1 supenom kašikom ulja u sa njim se pecivo namaže, posipa se semenkama (po želji) i peče u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni 20-25 minuta ili dok ne porumeni.

Gotovo pecivo se ostavlja na rešetki da se malo ohladi, vadi se iz kalupa i uvija krpom, da ostanu mekano.

Nadev može biti od sira, smese sira i kačkavalja, sitno iseckane šunke ili šta god vi želite.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija