Punjen Uskršnji kolač

29/05/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1435
"Učinite Uskrs svečanijim i ukusnim s ovim raskošnim punjenim uskršnjim kolačem "
Priprema50 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno100 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano152
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prosejemo brašno u duboku posudu i ostavimo ga na toplom. U jednu šolju usitnimo kvasac, pospemo ga kašičicom šećera, prelijemo s 3 kašike svežeg mleka, promešamo i ostavimo na toplom da se aktivira.

U brašnu pravimo udubljenje u koje kroz cediljku sipamo kvasac. kašičicom promešamo kvasac s malo brašna i tako dobijemo kvas. Ostavimo opet na toplom da naraste.

Pripremimo smesu s kojom ćemo razmesiti testo stavljajući u visoki lonac jaja i muteći ih žicom, dok ne postanu pena. Posle dodajemo mleko, svinjsku mast, vanilu, šećer, koru limuna i dobro promešamo.

Kad se kvasac podigne, počnemo da ga mesimo polako s brašnom, razređujemo nalivajući po malo od gornje smese. Testo se posoli i mesi dok ne počne da se odvaja od zidova posude. Ako je testo sasvim glatko i bez grudvica, znači da je gotovo. Posolimo testo. Uvijamo ga u krpu i ostavljamo na toplom da naraste. Nakon što se testo podigne, vadimo ga na nabrašnjen sto. Premesimo ga.

Punjenje:
1 varijanta - s marmeladom:
Na stolu razvijemo blago, bez mnogo pritiskanja. Mažemo marmeladom, posipamo mlevenim orasima, šećerom i vanilom i zavijamo u rolat. Mažemo umućenim jajetom, naređamo u kalupe za pečenje, stavimo ga i pečemo.

2 varijanta - nadev od oraha:
Kuvamo orahe, mleko, šećer, koru limuna i vanilu do guste kaše. Nakon što se ohladi mažemo testo, uvijamo, namažemo jajetom odozgo i pečemo.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija