Paprikaš sa krompirom i svinjetinom

29/05/2017
"Paprikaš za dušu - sa krtim svinjskim mesom i apetitnim mirisom "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano749
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 2 komada
  • krompir - 7 komada
  • paradajz - 2/3 samlevenih /iz konzerve/
  • šargarepa - 1/2
  • so - prstohvat
  • čubar - 2 prstohvata
  • ulje
  • luk - 1 glavica
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle isečemo na 6 komada. U tiganju sa 1 supenom kašikom ulja se isprže sa obe strane. Odvojimo ih u jedan tanjir. Luk sitno isečemo. Izrendamo šargarepu.

Oljuštimo krompire i isečemo na male parčiće. U šerpi sa 3 supene kašike ulja izdinstamo luk, posle stavljamo šargarepu i krompir. Mešamo. Stavljamo paradajz i ponovo mešamo.

Posolimo. Sipamo vrelu vodu. Stavljamo čubar i mešamo. Ostavljamo paprikaš da vri na tihoj vatri dok ne bude gotov.

Ne stavljamo brašno, zato što se zgusne od kuvanja krompira. Jedemo sa toplim hlebom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti