Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 16
29/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Pečurke na maslacu su ukusno meze za pivo, pečurke na maslacu su pogodne za predjelo, pečurke na maslacu su i idealni garnirung. Tako da, evo ih"
- pečurke - 400 g
- maslac - dve trećine pakovanja od 125 g
- ulje - 1 - 2 kašike
- beli luk - 2 čena, sitno iseckan
- so - po ukusu
- biber
- mirođija - sveže iseckana
* merne jediniceNačin pripreme
Operite pečurke i odvojte glavice od drški. Ako je potrebno isecite ih na parčiće, ali je dobro da su veće.
Zagrejte maslac i ulje u dubokom tiganju s poklopcem, sipajte pečurke, promešajte i ostavite da se dinstaju pod poklopcem. S vremena na vreme mešajte.
Nakon desetak minuta dodajte začine i beli luk. Dinstajte još pet minuta, sklonite s ringle i pospite iseckanom svežom mirođijom.
Facebook
Omiljeno
Pinterest