Seoske pitice

20/05/2017
"Pamtite li vreme na selu tokom leta? Ove ukusne pitice će vas sigurno podsetiti"
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano219
  • Pregledi tokom meseca219
  • Pregledi tokom desmice208
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • kore za gibanicu - 1 pakovanje, od debljih
  • sir - 300 g
  • jaja - 4 komada (odvojite jedno žumance za premazivanje)
  • kiselo mleko - 200 g
  • prašak za pecivo - 1 komad ili pola kašičice sode + pola kašičice limunske kiseline
  • so - prstohvat
  • maslac - 80 g
  • brašno - 2 kašike
  • ulje - za mazanje posude za pečenje
* merne jedinice

Način pripreme

Vadite kore i secite ih po dužini tako da se dobiju duge trake, široke oko 4 prsta.

Mutite mleko s jajjima, dodajete prašak za pecivo, sir i brašno. Mešajte i počinjete da mažete svaku lentu stavljajući manje parčiće maslaca na njih.

Sklapate krajeve i počinjete da ih uvijate u trougao. Ređate u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje (namazan uljem) dok obavezno ostavljate prostor između njih.

Mažete pitice žumancem za boju i pečete u zagrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne porumene.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija