Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Seoske pitice

Seoske pitice

Evtini RetseptiEvtini Retsepti
Pomoćnik kuvara
972945433
Seoske pitice
Fotografije: Evtini Retsepti
1 / 6
20/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
5
"Pamtite li vreme na selu tokom leta? Ove ukusne pitice će vas sigurno podsetiti"

Potrebni sastojci

  • kore za gibanicu - 1 pakovanje, od debljih
  • sir - 300 g
  • jaja - 4 komada (odvojite jedno žumance za premazivanje)
  • kiselo mleko - 200 g
  • prašak za pecivo - 1 komad ili pola kašičice sode + pola kašičice limunske kiseline
  • so - prstohvat
  • maslac - 80 g
  • brašno - 2 kašike
  • ulje - za mazanje posude za pečenje
* merne jedinice

Način pripreme

Vadite kore i secite ih po dužini tako da se dobiju duge trake, široke oko 4 prsta.

Mutite mleko s jajjima, dodajete prašak za pecivo, sir i brašno. Mešajte i počinjete da mažete svaku lentu stavljajući manje parčiće maslaca na njih.

Sklapate krajeve i počinjete da ih uvijate u trougao. Ređate u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje (namazan uljem) dok obavezno ostavljate prostor između njih.

Mažete pitice žumancem za boju i pečete u zagrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne porumene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: