Šareni kuglof sa kiselim mlekom

31/05/2017
"Običan, ali veoma ukusan i mekan domaći kuglof sa nežnom aromom pomorandže."
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano864
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • šećer - 1 i 1/2 šolje
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • brašno - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • pomorandžina kora - 1/2 izrendana, može i od limuna
  • vanila - 2 kesice
  • kakao - 3 supene kašike, pune
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte renru na 190 stepeni. Umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete mekanu smesu i dodajte: pomorandžinu koru, ulje i kiselo mleko. Mutite mikserom i u porcijama sipajte prethodno pomešane brašno, vanilu i prašak za pecivo.

Ponovo lepo umutite i odvojite 1/3 smese, koju treba da pomešate sa kakaom. Namažite i pospite brašnom kalup. Počnite da ređajte belu, braon, belu smesu, dok sve ne potrošite.

Stavite kuglof da se peče, proveravajte čačkalicom da li je gotov. Gotov kolač se ohladi, okreće na poslužavnik i posipa šećerom u prahu.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija