Pohovani sir

31/05/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Jedinstven i ukusan sir pohovan sa pivom"
Priprema25 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 504
  • Pregledi tokom meseca54
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sir - 300 - 400 g
  • brašno - 250 g
  • jaja - 3 komada
  • jaja - 3 belanceta
  • pivo - 250 g, svetlo, a može i mleko ili voda
  • so - 1 prstohvat
  • ulje - 100 ml
  • brašno - za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

Sir isecite na komadiće i stavite ga u zamrzivač. Koristite stariji i tvrđi kravlji sir.

U činiju prosejte brašno. Napravite udubljenje, pa dodajte jaja i malo ulja i polako mešajte brašno.

Mešajte i postepeno dodajte pivo, umesto koga možete sipati i mleko. Dodajte ostalo ulje i pažljivo mešajte sa prethodno umućenim belancima u sneg, kome ste dodali malo soli.

Uvaljajte komadiće sira prvo u brašno, zatim u smesu za pohovanje. Spuštajte sir u dobro zagrejano ulje da se isprži sa obe strane.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti