Klasičan krem karamel

31/05/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Još jedna klaiska, a evo vam jedan isproban i proveren recept za ovaj desert, omiljen i malima i velikima!"
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano908
  • Pregledi tokom meseca102
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 1 šolja, za krem
  • jaja - 6 komada, većih
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • šećer - 1 šoljica, za karamelizovanje
* merne jedinice

Način pripreme

Zajedno sa malo vode, sipajte šećer za karamelizovanje u posudu na ringli i zagrejte, dok ne dobijete karamel.

Rasporedite ga u prethodno pripremljene posudice.

Umutite jaja, preostali šećer, vanilin šećer i sveže mleko, pa dobijenu smesu takođe rasporedite u posude.

Poređajte posude u duboku tepsiju, sipajte vodu u tepsiju, da dostigne do pola posuda i stavite da se peku, dok ne uhvate braonkastu koricu odozgo.

Pecite u rerni, prehtnodno zagrejanoj na umerenu temepraturu, nekih sat vremena na oko 150-160 stepeni, jer voda ne sme da proključa. U tom slučaju će se u krem karamelu napraviti balončići.

Pre nego što poslužite, krem karamel okrenite u tanjir.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija