Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pržene Tikvice»Pohovane tikvice i sos od majoneza i kiselog mleka

Pohovane tikvice i sos od majoneza i kiselog mleka

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
21254670
Pohovane tikvice i sos od majoneza i kiselog mleka1 / 4
31/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Pohovane tikvice sa kiselim mlekom i belim lukom, mnogo belog luka, zato što su tako ukusnije"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 - 3 komada
  • jaja - 3 komada
  • pivo - 1 šolja
  • brašno - dok se ne dobije gustina boze
  • so
  • biber
  • za sos
  • majonez - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1 šolja (3 procenta mlečne masti)
  • kari - 1 kašičica - po želji
  • mirođija - sveže iseckana
  • beli luk - 2 - 3 čena izgnječen
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite očišćene i osušene tikvice na deblje krugove.

Dobro umutite jaja sa 2 prstohvata soli, malo bibera, nakon toga uz neprestano mešanje dodajte pivo i brašno, da se dobije retka kaša.

Ugrejte mast u tiganju, uvaljajte svaku tikvicu u smesu za pohovanje i stavite da se prže dok ne dobiju zlatnu boju. Pohovane tikvice ocedite preko rešetke.

Za sos umutite majonez sa kiselim mlekom, izgnječenim belim lukom i po želji iseckanom mirođijom.

Prijatno uz pohovane tikvice i sos od majoneza i kiselog mleka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: