Pohovane tikvice

31/05/2017
"Pohovane tikvice sa kiselim mlekom i belim lukom, mnogo belog luka, zato što su tako ukusnije "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 749
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite očišćene i osušene tikvice na deblje krugove. Dobro umutite jaja sa 2 prstohvata soli, malo bibera, nakon toga uz neprestano mešanje dodajte pivo i brašno, da se dobije retka kaša.

Ugrejte mast u tiganju, uvaljajte svaku tikvicu u smesu za pohovanje i stavite da se prže dok ne dobiju zlatnu boju. Pohovane tikvice ocedite preko rešetke.

Za sos umutite majonet sa kiselim mlekom, izgnječenim belim lukom i po želji iseckanom mirođijom. Servirajte porciju tivkica sa sosom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija