Kritariki

19/05/2017
"Prepoznatljivo za grčku kuhinju i neverovatno ukusno jelo"
Priprema10 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno55 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano52
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • orzo - 500 g (kritariki)
  • ulje - 100 ml
  • luk - 1 glavica crnog luka
  • beli luk - 1 čen
  • paradajz - 425 g iz konzerve ili 4 paradajza
  • bujon - 1 l pileći ili od povrća
  • so
  • biber
  • origano - suv
  • sir - izrendan Gauda ili kačkavalj
* merne jedinice

Način pripreme

Izdinstajte luk u vrelom ulju i izgnječen beli luk. Kad omekšaju dodajte paradajz i bujon. Kad provri začinite solju, biberom i origanom. Ugrejte rernu na 180 stepeni.

Sipajte orzo u vatrostalnu činiju i prelijte paradajz sosom. Jelo se peče malo više od pola sata, poslednjih 10 minuta se posipa sirom ili kačkvaljem.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija