Zec na seoski način

19/05/2017
"Ovaj predivni bugarski recept je pravo uživanje za čula"
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano376
  • Pregledi tokom meseca43
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • zečetina - 1 zec
  • pečurke - 400 - 500 g
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 4 - 5 glavica
  • beli luk - 1 glavica
  • ulja - 50 ml
  • lovorov list - 1 komad
  • aleva paprika - odokativno
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite zeca na porcije, možete odvojiti veće kosti.

Stavite meso u šerpu i prelijte toplom vodom. Čim prvori, skinite penu i dodajte ulje, zrna bibera, lovorov list i ostavite da vri, dok ne ispari tečnost i ostane na masti.

Dodajte isexkanu šargarepu, pečurke, iseckan luk, očišćene čenove belog luka i alevu papriku. Dobro promešajte i posolote po ukusu. Ako je potrebno dodajte malo tople vode, da ne zagori.

Ostavite zečetinu da se kuva, poklopljena, još 30-40 minuta, s vremena na vreme promešajte. Uverite se da je zečetina potpuno skuvana i skinite sa vatre.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija