Posne sarme sa kiselim kupusom

19/05/2017
"Neki spremaju posle sarme samo za Badnje veče, ali pravi obožavaoci ih prave i jedu tokom cele godine "
Priprema25 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno75 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano172
  • Pregledi tokom meseca40
  • Pregledi tokom desmice20
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 mala glavica
  • pirinač - 1 šolja
  • praziluk - 1 struk
  • ulje - 1/2 šolje
  • kumin - 1/2 kašičice, izgnječen
  • lovorov list - 1 suv i izmrvljen
  • biber - 1/2 kašičice
  • bosiljak - suv, odokativno
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite tanje listove kupusa, odvojite žile i oblikujte ih da odgovaraju za sarme.

Ugrejte skoro svo ulje i izdinstaje iseckani praziluk. Dodajte pirinač, promešajte na kratko i začinite.

Dodajte malo vrele vode i mešajte, dok malo ne nabubri. Skinite nadev sa vatre i ostavite da se ohladi.

Rasporedite nadev preko listova i oblikujte sarme srednje veličine. Poređajte ih u šerpu i na kraju prelijte preostalom mašću.

Pritisnite odozgo tanjirom, i prelijte sosom iz kupusa koj ih ne pokrije. Stavite posne sarme da se kuvaju dok pirirnač ne bude gotov, i dok voda ne ispari.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija