Laka karamel torta

05/06/2017
"Da li znate kako da napravite unikatnu karamel tortu za samo 45 minuta? Ne? Evo, mi ćemo Vam pokazati, a Vi ćete nas posle počastiti "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 387
  • Pregledi tokom meseca31
  • Pregledi tokom desmice11
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - gotove
  • slatka pavlaka - 1 l
  • kondenzovano mleko - 1 - 2 kutije, zaslađeno (prethodno kuvano u konzervi 2 - 3 sata u dubokoj posudi, u kojoj voda uvek pokriva konzerve - dulce de leche)
  • orašasti plodovi - sirovi, po izboru
  • šećer - za pravljenje grilijaša
* merne jedinice

Način pripreme

Pavlaku umutite u vazdušast krem i u nju dodajte prethodno skuvano kondenzovano mleko (po ukusu, dodajte 1 ili 2 konzerve).

Šećer karamelizujte zajedno sa orašastim plodovima, a nakon toga karamel sipajte preko papira za pečenje i sačekajte da se ohladi. Kada je potpuno hladan, grilijaš izmrvite u avanu (možete koristiti i blender).

U posudu, u kojoj ste kuvali karamel, sipajte vodu i ostavite posudu malo na vatri da voda primi ostatak karamela. Ovaj sirup iskoristite za prelivanje kora.

Tortu ređajte na sledeći način - stavite koru, prelijte je sirupom i premažite kremom. Na kraju, krem pospite usitnjenim grilijašom.

Grilijaš je veoma ukusan sa semenkama suncokreta, ali ga možete napraviti i sa kikirikijem i orasima i svaki put će biti ukusan.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija