Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa mlevenim mesom

Lazanja sa mlevenim mesom

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
55214332209
Lazanja sa mlevenim mesom1 / 3
02/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Predstavljamo vam jedan klasičan italijanski recept na bugarski način - bude čak i još ukusniji"

Potrebni sastojci

  • kore - za lazanju 12 komada
  • luk - 1 glavica
  • mleveno meso - 500 g
  • paradajz pire - 300 - 400 g
  • beli luk - 3 čena
  • bosiljak
  • peršun
  • origano
  • biber
  • so
  • kačkavalj - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Izdinstamo luk dok ne dobije zlatnu boju, dodajemo sitno iseckan beli luk i odmah posle toga mleveno meso. Neprestano mešamo, dok se mleveno meso ne izdinsta i bude u granulicama. Nakon toga dodajemo paradajz pire i lepo promešamo. Dodajemo začine i sitno iseckan peršun.

U pravougaoni kalup ređamo 1/3 kora za lazanju, prethodno pripremljene, odozgo stavljamo 1/2 nadeva, red kora, nadev i opet kore.

Odozgo rendamo kačkavalj i pečemo 30 minuta na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: