Zec punjen pirinčem i pečurkama

02/06/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3240
"Prema istraživanju sajta bonapeti.rs, muškarci ukusnije spremaju ovaj recept "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije7
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano115
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • zečije meso - 1 zec oko 1, 5 kg
  • zečije iznutrice - oko 150 g
  • pirinač - 100 g
  • pečurke - 100 g
  • ulje - 150 g
  • crno vino - 150 g
  • luk - 1 manja glavica
  • lovorov list - 3 komada
  • nana - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Zapržimo iznutrice iseckane na sitno, dodajemo iseckan luk, pečurke, biber, so, peršun, pirinač, prelivamo sa 300 g vode i dinstamo na tihoj vatri dok voda potpuno ne ispari.

Tako pripremljenim nadevom punimo zeca i ušivamo ga, stavljamo ga u posudu za pečenje, prelivamo vinom, masnoćom, pospipamo biberom i solju. Dolivamo 200 g vode, stavljamo lovorov list i prekrivamo posudu folijom.

Peče se 1, 5 sat u jakoj rerni (recept je za pitomog mladog zeca - ako je divlji, treba da se marinira prethodno i da se peče duže). Po želji možemo da ga ostavimo dodatno još 10 minuta bez folije da se dobije željena zlatasta preplanulost.

Varijanta - u posudi u kojoj se peče zec može da se stavi s jedne strane isečen krompir, a s druge strane pirinač s povrćem, Tako će garnirung već biti gotov.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija