Ćufte sa frikase sosom

02/06/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Ko ne voli ovakve ćufte? Ko ih nije probao? Evo i našeg isprobanog recepta!"
Priprema35 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno95 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 331
  • Pregledi tokom meseca44
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso sjedniti sa narendanom glavicom luka, 2 jaja, pirinčem, peršunom i biberom. Od smese napraviti ćufte. U 1.3 l posoljene vode staviti celer, šargarepu i preostalu glavicu luka da se kuvaju dok ne omekšaju.

Dobijen povrtni bujon procediti, staviti u njega 1/4 količine maslaca, pa, čim maslac omekša, staviti ćufte i kuvati dok pirinač ne omekša. Izvaditi ćufte u posudu.

Posebno upržiti u delu maslaca brašno, rastvoriti ga proceđenim bujonom. Umutiti 2 jaja sa kiselim mlekom i dodati ga postepeno u sos.

Ostaviti da vri, sipati u njega ćufte, a odozgo preliti sa preostalim rastopljenim maslacem, obojenim alevom paprikom. Frikase servirati sa kriškama limuna.

Evo i klasičnog recepta za frikase.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija