Patlidžani s parmezanom

19/05/2017
"Neverovatno je kako većina italijanskih jela zvuče kao ljubavno objašnjenje, a po ukusu su nešto što je skuvano u raju "
Priprema35 min.
Kuvanje75 min.
Ukupno110 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano18
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžane na kriške, posolite ih obilno i ostavite 20 minuta da se ocede od gorčine. Nakon toga ih isperite vodom i osušite.

Zagrejte ulje u dubokom tiganju i propržite čenove belog luka. Čim se proprže sklonite ih iz tiganja i dodajte unutra paradajz, posolite i dodajte malo bibera. Ostavite da se dinsta desetak minuta na umerenoj ringli.

U drugom tiganju zagrejte još masnoće i porpržite patlidžane, kad ispržite ocedite ih na salveti. Uzmite posudu za pečenje i na dno izlijte sloj paradajz sosa, odozgo sloj patlidžana i ponovo sos.

Pospite iseckanim bosiljkom, parčićima mocarele i pospite parmezanom. Ređajte dok se ne istroše sastojci. Stavite jelo da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-40 minuta. Servirajte blago ohlađeno.
slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija